Auto-Moto Finance Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Řidiči v centru Bíliny si musí vytisknout parkovací lístek i v případě, že parkují i jen na půl hodiny, která je zdarma

BÍLINA – Nevystavujte se zbytečně nebezpečí postihu za parkování na Mírovém náměstí. I při parkování na půl hodiny zdarma si musíte vytisknout parkovací lístek!

I téměř dva měsíce po zavedení nového systému plateb za parkování na Mírovém náměstí se najde mnoho řidičů, kteří se zcela zbytečně vystavují nebezpečí postihu za špatné parkování, potažmo za to, že si nevytiskli parkovací lístek.

Mnozí řidiči si nevytisknou parkovací lístek jelikož se mylně domnívají, že prvních 30 minut parkování je zdarma, tak proč tisknout lístek, že? To je však častý omyl. Parkovací lístek musí řidič vytisknout vždy. Ať už se jedná o parkování na první půlhodinu zdarma nebo o placené parkování.

*****

Zde přinášíme souhrnnou informaci k systému plateb za parkování na Mírovém náměstí:

První půlhodinu můžete parkovat zdarma, za první hodinu zaplatíte 10 korun, za dvě hodiny 30 korun, za tři 50 korun a za každou další 20 korun. I při parkování na půl hodiny zdarma si musíte vytisknout parkovací lístek. Platby musíte hradit od pondělí do pátku mezi 7. a 19. hodinou. Je možné platit v hotovosti nebo platební kartou. Vytištěný lístek musí být umístěn viditelně za předním sklem vozu.

Držitel platného průkazu ZTP(/P) a současně platného parkovacího průkazu pro OZP parkuje na označeném místě pro vozíčkáře zdarma, parkovací lístek tisknout nemusí.

*****
Tisk parkovacího lístku při parkování zdarma

Parkovací lístek se vytiskne automaticky při stisknutí zeleného tlačítka. Žádné další volby nejsou zapotřebí.

*****

Platba v hotovosti

Při platbě v hotovosti nejprve vložte peníze do automatu. Poté buď stiskněte zelené tlačítko a vytiskne se lístek na dobu podle hodnoty hotovosti, nebo pomocí tlačítek + a – upravte dobu parkování. Automat vám zbytek peněz vrátí.

*****

Platba kartou

Při platbě kartou je postup opačný než při platbě v hotovosti. Nejprve pomocí tlačítka + navolte dobu parkování a potvrďte ji zeleným tlačítkem. Platbu bezkontaktní kartou pak provedete přiložením karty k označenému poli vlevo vedle zeleného tlačítka. Platbu kontaktní kartou provedete vsunutím karty do označené zdířky ve spodní části automatu a zadáte PIN kód. Ihned po autorizaci karty vám vyjede parkovací lístek.

Zdroj: Městská policie Bílina

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář