Jihomoravský Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Verva slavila svou úvodní výhru, když zhasla Kometu 2:1

LITVÍNOV – Litvínovská Verva slavila svou úvodní výhru, když zhasla brněnskou Kometu (1:1, 1:0, 0:0). Hokejisté HC Verva Litvínov v pátek získali tří bodový skalp když porazili na domácím stadionu papírově silnější tým HC Kometa Brno výsledkem 2:1.

Oba hokejové celky začali aktivně a v rychlém tempu ovšem první se prosadil tým hostujících, když v deváté minutě se trefil brněnský Jan Hruška (T. Plekanec) a otevřel tak skóre zápasu. Domácí se však nezalekli a dokázali už po dvanácti vteřinách skóre vyrovnat, když z proti útoku čtyři na dva se krásně prosadil František Gerhát (M. Hanzl) a srovnal tak na 1:1.

Ve druhé třetině byl Litvínov třikrát na trestné lavici a Brno mělo tak šanci otočit skóre ve svůj prospěch, bohužel i když jasně přehrávalo domácí celek v poměru střel 17:9 se nedokázal nikdo z brněnského celku prosadit.

Naopak svůj první gól v nové sezóně si připsal ze třetí formace litvínovský útočník Jan Myšák, když ve 29 minutě po krásné asistenci Lukáše Kašpara a Richarda Jarůška umístil puk přesně za záda brněnského Karla Vejmelky a otočil tak výsledek zápasu ve prospěch domácích na 2:1.

Třetí třetina byla pro domácí aktivnější,ale bohužel v poměru střel 8:7 se již nikdo gólově neprosadil i přes dvě dvouminutové vyloučení komety za zdržování hry a za držení. Domácí Litvínov tak dotáhl zápas do veselého konce a výhrou v úvodním utkání 2:1 si připsal 3 vítězné body do tabulky.

FOTOGALERIE…

Autor: Michal Tušík
Foto: Michal Tušík
a Korky

Napsat komentář