Auto-Moto Cestování Doprava HZS Jihočeský Karlovarský Královehradecký Krimi Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Počasí Pomáháme Praha Školní okénko Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

EXTRÉMNÍ POČASÍ: Česko zasáhl silný vítr! Hasiči vyjíždějí k popadaným stromům a energetici evidují 43 poruch a bez elektřiny je přes 34 tisíc odběrných míst

ČESKO – Popadané stromy a větrné poryvy komplikují dopravu napříč Českem. Kalamitní situace je například ve Středočeském a Libereckém kraji. 

Od včerejší 22. hodiny do dnešní 6.hodiny ranní evidují hasiči Středočeského kraje 114 událostí v souvislosti se silným větrem – nejčastěji jde o popadané stromy. Nejhorší je nyní situace na Příbramsku, Berounsku, Kladensku, Rakovnicku a Praze-západ. Vítr bude zesilovat.

Dispečink ČEZ Distribuce aktuálně eviduje 43 poruch na vedení vysokého napětí, bez elektřiny je přes 34  tisíc odběrných míst na zásobovacím území ČEZ Distribuce.

Nejvíce poruch,  aktuálně řešíme v Plzeňském kraji – jedná se o 15 poruch na vedení vysokého napětí ( cca 12 tisíc odběrných míst bez elektřiny) a Středočeském kraji – také 15 poruch na vedení vysokého napětí (cca 9 tisíc odběrných míst bez elektřiny).  Dále evidujeme 5 poruch v kraji Moravskoslezském a jednotlivé poruchy v krajích Olomoucký, Ústecký a Vysočina.

Klid je zatím v kraji Pardubickém a Královéhradeckém. Poruchové čety jsou v terénu, pracují na obnovení dodávek elektřiny do postižených lokalit. Příčinou poruch je pád stromů a větví do vedení následkem silného větru.

Nejvíce poruch řešíme aktuálně v Plzeňském kraji na Klatovsku a Plzeň JIH, dále ve středních Čechách na Příbramsku a Kladensku a na Moravě na Jesenicku. Děláme vše pro to, aby dodávky elektřiny byly obnoveny co nejdříve.

Pro hlášení poruch zákazníci volat na bezplatnou linku 800 850 860, využít portál www.bezstavy.cz a další informace jsou také na www.cezdistribuce.cz.

Vedení Libereckého kraje upozorňuje své obyvatele na hrozící orkán Sabine o rychlosti až 145 km/hod.

„Doporučujeme rodičům, aby dnes, tedy v pondělí dne 10. 2. 2020 nechali svoje děti doma (týká se všech typů škol). Hrozí zastavení dopravy, pády stromů a další komplikace. Provoz škol bude v omezeném režimu zajištěn. Absence žáků bude omluvena. Vaše bezpečnost je pro nás důležitá. Děkujeme a buďte opatrní.“

Aktuální stav počasí i nadále zjišťujeme a budeme informovat o jeho průběhu…

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “EXTRÉMNÍ POČASÍ: Česko zasáhl silný vítr! Hasiči vyjíždějí k popadaným stromům a energetici evidují 43 poruch a bez elektřiny je přes 34 tisíc odběrných míst

Napsat komentář