HZS Krimi Policie Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Na Kladensku hořel les! Požár likvidovalo třináct hasičských jednotek

KLADENSKO – Hasiči od pátečního poledne zasahovali u lesního požáru nad místní částí obce Tuchlovice Srby na Kladensku. Postupně byl vyhlášen druhý stupeň poplachu, protože se oheň rozšířil na plochu 1,2 hektarů. Místo zásahu bylo rozděleno na tři úseky, přičemž na každém probíhalo hašení velkým množstvím vodních proudů.

Nejčastěji D proudy z důvodu jejich nízké váhy. Aby jednotky dopravily vodu až k požáru, musely natáhnout velké množství dopravního vedení. Po jedné hodině odpolední byla nahlášena lokalizace, ale stále probíhalo náročné hašení lesní hrabanky. Pro plynulou dopravu hasební vody bylo zřízeno čerpací stanoviště na místním rybníku.

Krátce před půl šestou odpoledne byl požární stupeň snížen na základní. Velitel zásahu rozhodl o návratu všech jednotek na základny, kromě JSDH Lhota, která držela dohlídku nad požářištěm do sobotní osmé hodiny ranní. K události byl povolán velitelský kontejner, který sloužil jako zázemí pro jednotku. Ráno bylo místo znovu zkontrolováno termokamerou a poté předáno revírníkovi.

Zasahující jednotky: HZS Beroun, HZS Kladno, HZS Rakovník, HZS Slaný, HZS Stochov, SDH Braškov, SDH Lány, SDH Lhota, SDH Smečno, SDH Nové Strašecí, SDH Rynholec, SDH Unhošť, SDH Žilina.

Zdroj: HZS Středočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář