HZS Nezaradené Policie Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEOREPORTÁŽ: Poslední výjezd dobrovolného hasiče Pepu Herouta z Klášterce nad Ohří dojal k slzám

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ – Dlouholetý člen jednotky Sboru dobrovolných hasičů v Klášterci nad Ohří Pepa Herout v sobotu odpoledne vyjel na svůj úplně poslední výjezd v hasičské uniformě. Po 57 letech tak končí svou profesní kariéru hasiče. A redakce Agentury JV PRESS.cz u toho nesměla chybět…

Dnes dvaasedmdesátiletý Pepa Herout z Klášterce nad Ohří přijel do parku ke kláštereckému zámku s hasičskou plošinou, kde na něj již čekala nastoupená jednotka jeho kolegů a kamarádů z profesionálních i dobrovolných jednotek hasičů. Nechyběli ale ani zástupci strážníků nebo vedení města. Poslední výjezd tak byl pro Pepu dojemný…

Někdejší velitel jednotky SDH Klášterce nad Ohří Pepa Herout obdržel jako dar i speciální hasičskou sekyrku, kterou mu slavnostně předal starosta Klášterce nad Ohří Ing. Štefan Drozd před nastoupenou jednotkou. „Moc si vážím nejen této akce, kterou pro mě kolegové a kamarádi připravili, ale všem děkuji za mnohé co pro mě dělají,“ řekl dojatý Pepa Herout.

VIDEOREPORTÁŽ… 

Videoreportáž připravil: Tomáš Pitterling a Honza Vraný/JV PRESS.cz a letecké záběry Martin Apolen

Podle současného velitele jednotky SDH Klášterec nad Ohří Filipa Foukala končí Pepa Herout k 30. červnu svou profesní dráhu jako zaměstnanec ale jako člen dobrovolných hasičů samozřejmě zůstává ve sboru  i nadále.

U hasičů v Klášterci nad Ohří působí Pepa Herout od roku 1963, kdy nastoupil jako dorostenec. Od svých osmnácti let pak působil ve výjezdu jako strojník. Postupně se vypracoval na velitele družstva a před pětadvaceti lety se stal velitelem jednotky SDH Klášterec nad Ohří. V roce 2011 pak jednotku předal svému nástupci, tím je doposud Filip Foukal.

FOTOGALERIE…

Jednotka požární ochrany města Klášterce nad Ohří je podle plošného rozmístění sil a prostředků zařazena do kategorie JPO III. Jednotka dobrovolných hasičů vyjíždí i mimo svůj hasební obvod na vyžádání operačním střediskem Ústí nad Labem.

Klášterec nad Ohří je město na Chomutovsku ležící v nadmořské výšce 320 metrů v údolí Ohře mezi Krušnými a Doupovskými horami v severozápadních Čechách. Žije zde přibližně 14 tisíc obyvatel.

 

Autor: Honza Vraný
a Tomáš Pitterling
Letecké záběry Martin Apolen

 

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “VIDEOREPORTÁŽ: Poslední výjezd dobrovolného hasiče Pepu Herouta z Klášterce nad Ohří dojal k slzám

Napsat komentář