Finance HZS Krimi Liberecký Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VYJÁDŘENÍ HASIČŮ: Sbor ve Vratislavicích nad Nisou zrušil členství hasiči, který se policistům přiznal k sérii žhářství

VRATISLAVICE NAD NISOU – Dobrovolní hasiči se postavili čelem k nečekanému výsledku policejního vyšetřování série několika požárů, které má na svědomí trojice žhářů. Jeden z nich je totiž dobrovolným hasičem. Žhář, který byl členem hasičů a dokonce i zároveň člen výjezdové jednotky, skončil již u hasičů a následovat bude i vyloučení ze sboru.

Vážení spoluobčané,

rádi bychom se vyjádřili k nešťastným událostem, které nás v posledních dnech doprovázeli. Velmi nás mrzí, že jeden ze 3 vyšetřovaných lidí, kteří se přiznali k požárům balíků sena, byl náš člen a zároveň člen výjezdové jednotky.

Bohužel chování jednotlivce nemůžeme nijak ovlivnit, se členem byla okamžitě rozvázána smlouva s MM Liberec a bude vyloučen i ze sboru.
Ani ve snu by nás nenapadl tento scénář, že mezi námi může být někdo, kdo je takového činu schopen. Chování dotyčné osoby je samozřejmě neomluvitelné a věřte, že nyní všeho velmi lituje, určitě si zaslouží trest za své činy, ten mu ale určí Policie nebo soud.

📺V mediích také proběhla informace, že požáry zapaloval kvůli vyšší odměně za výjezd. Dobrovolní hasiči nejsou za výjezdy nijak finančně ohodnoceni, vše dělají ve svém volném čase a bez nároku na honorář. Snažíme se vám vždy pomoct, jak u výjezdů, tak u situací, ke kterým si nás zavoláte sami. Proto doufáme, že v nás neztratíte důvěru a pochopíte, že šlo pouze o jednotlivce.

🙏Děkujeme za pochopení, že nebudeme zveřejňovat jméno daného člověka. Děláme to kvůli jeho rodině, která o ničem také nevěděla. Určitě pochopíte, že pro ně to byla ještě větší rána. Není tedy potřeba aby s ním byli do budoucna spojováni.

Hasiči Vratislavice nad Nisou

PSALI JSME TAKÉ: AKTUALIZUJEME: Tři podezřelí se k požárům ve Vratislavicích přiznali! Jedním ze žhářů je i dobrovolný hasič

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář