Doprava Jihomoravský Kultura Policie Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Policisté na Hodonínsku se i v koronadobě věnují viditelnosti cyklistů

HODONÍNSKO –  Vzhledem k podzimnímu období, které s sebou přináší brzké stmívání a pozdní rozednívání, se policisté na silnicích v tomto období věnují především nemotorizovaným účastníkům, které upozorňují na možná rizika spojená se sníženou viditelností.

Cílem této akce je zvýšit povědomí o vhodnosti užívání reflexních prvků a eliminovat dopravní nehodovost, především pak střety vozidel s cyklisty.

Od pondělí tedy v tomto duchu probíhá na Hodonínsku dopravní akce, při které se policisté zaměřují především na kontrolu cyklistů, jejich viditelnost, povinnost řídit se dopravními předpisy a mít řádně vybavené jízdní kolo. Chválíme ty cyklisty, co jsou řádně osvětlení a jezdí podle předpisů.

Ale policisté už od začátku týdne také rozdali desítky pokut těm cyklistům, co porušili dopravní předpisy, za špatně vybavené jízdní kolo nebo chybějící osvětlení v době, kdy je to povinné. Právě nedostatečné nebo zcela chybějící osvětlení je nejčastější prohřešek cyklistů. Pro cyklisty by však neměla být hrozbou pokuta, ale vědomí, že se kvůli své lhostejnosti a neviditelnosti v provozu mohou stát obětí dopravní nehody, přijít k úrazu a v horším případě přijít o svůj život.

Autor: por. Bc. Petr Zámečník

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář