Krimi Nezaradené Policie Praha Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Svolavatel právě ukončil demonstraci na pražském Staroměstském náměstí! Dochází k prvním střetům s policií a na místě jsou zranění

PRAHA – Svolavatel v tuto chvíli ukončil demonstraci na pražském Staroměstském náměstí. Dochází tam k prvním střetům demonstrantů s těžkooděnci! Vzduchem lítají lahve, kameny a zapálené světlice… Provokace jdou ze strany demonstrantů, kteří dobrovolně odmítají místo pokojně opustit. Většina účastníků demonstrace ale uposlechla výzvu svolavatele a opouští Staroměstské náměstí.

Demonstrace byla zahájena ve čtrnáct hodin a svolali ji odpírači roušek a ultras. Drtivá většina demonstrantů přitom byla bez roušek a nedodržovala ani rozestupy dvou metrů. 

Zdravotnická záchranná služba poskytuje první pomoc a ošetření zraněným policistům. Policie byla nucena proti radikálním fanouškům použít donucovací prostředky.

Lidé demonstrují proti současným vládním opatřením kvůli pandemii koronaviru. Jde tak především o fanoušky sportovních klubů a také odpírače roušek. Jelikož na místě docházelo k porušení zákona o právu shromažďovacím (více než 500 osob) policisté upozornili svolavatele, aby vyzval účastníky k dodržování zákonem stanovených podmínek.

Jelikož existovalo v tomto případě důvodné podezření, že by mohlo dojít k ohrožení života a zdraví osob, policisté do této chvíle zajistili celkem 16 osob směřujících na demonstraci, u nichž byly tyto předměty nalezeny. Při kontrolách policisté nalezli pyrotechniku, boxery, teleskopické obušky, střelnou zbraň a další předměty.

Autor: redakce
a Policie ČR
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUALIZUJEME: Svolavatel právě ukončil demonstraci na pražském Staroměstském náměstí! Dochází k prvním střetům s policií a na místě jsou zranění

Napsat komentář