HZS Královehradecký Krimi Policie Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DOBRÁ ZPRÁVA: Další pátrací akce v Broumovských stěnách po ztracené ženě se šťastným koncem

BROUMOVSKO – Pátrací akci po ztracené ženě absolvovali v neděli odpoledne profesionální hasiči z Broumova, Náchoda a JSDH Police nad Metují a Suchý Důl. V lokalitě Broumovských stěn zabloudila žena, která i když nebyla daleko od cesty, ztratila ve skalách orientaci a nevěděla, jakým směrem jít.

Se ženou po celou dobu komunikoval operátor linky 112, který zároveň dával hasičům informace, kde osoba na telefonu je a co slyší. Hasiči se mezi tím rozdělili na několik skupin, procházeli oblast kolem žluté turistické trasy a volali. Nakonec slyšela ztracená žena houkání lezeckého speciálu náchodských hasičů a došla na žlutou trasu. Zde už ji hasiči objevili a odvezli ji k zaparkovanému vozidlu do Hlavňova. Do setmění chybělo málo, proto bylo velké štěstí, že se celá pátrací akce odehrála za světla a ztracenou ženu se podařilo rychle najít.

Naši kluci sice znají skály jako svoje zásahové boty, ale pro jistotu – držte se turistických tras, výlety si pečlivě časově rozplánujte a buďte na sebe opatrní…

Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář