Armáda ČR Krimi Městská policie Policie Složky IZS Středočeský Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA VIDEO: Na záchraně lidského života na Kolínsku se podíleli policisté s vojáky! Díky profesionálnímu jednání a pomoci muže zachránili

KOLÍNSKO –  Policejní hlídky byly 11. března po 19. hodině vyslány operačním důstojníkem k muži, který volal na tísňovou linku s tím, že chce ukončit svůj život. Nikdo ale nevěděl, kde se muž přesně nachází. Jediný poznatek z telefonu, kterým se policisté mohli řídit, byl ten, že muž je v Kolíně na nějakém místě, odkud byl slyšet vlak.

Díky místní znalosti policistů a okamžitému profesionálnímu jednání se podařilo policistům z kolínského oddělení hlídkové služby a dvou hlídek obvodního oddělení společně se členy Armády ČR zachránit mladý život.

https://www.youtube.com/watch?v=7xfvjGcSUNk&t=4s

Po chvíli hlídky našly muže stát za zábradlím mostu nad železnicí poblíž ulice Ke Křižovatce. Ten byl zjevně pod vlivem alkoholu, hlasitě vzlykal a na stříšce mostu vrávoral, čímž hrozilo reálné nebezpečí, že spadne. Hlídky si ihned rozdělily úkoly směřující k jeho záchraně.

Policistka z obvodního oddělení Kolín úspěšně s ohroženým mužem navázala komunikaci a díky tomu se k němu mohl nepozorovaně a s maximální opatrností přiblížit policista z oddělení hlídkové služby, který se naklonil přes zábradlí a rukou ho chytil za kapuci oděvu. Tímto manévrem muže strhl na zem a držel ho. Ihned na pomoc přiběhla vyjednávací policistka a muže pevně drželi. Další členové hlídek přelezli zábradlí a společně ho přenesli na bezpečné místo.

Se šestadvacetiletým mužem policisté komunikovali až do příjezdu zdravotníků, kteří si ho poté převzali a převezli do nemocnice.

Autor: por. Bc. Michaela Richterová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář