Nezaradené

HASIČOVO: Srdce kamenné dámy na Děčínském Sněžníku bylo dobyto novým rekordem

DĚČÍNSKÝ SNĚŽÍNÍK- Drsný závod doprovázelo chvílemi i drsné počasí, ale závodníky to nezastavilo a na start se postavili s ohromným odhodláním.

2. závod série TFA ligy Severu O Srdce kamenné dámy přijelo dobýt 41 hasičů a hasiček. Tento závod je specifický tím, že závodníci vybíhají schody na vrch rozhledny Děčínského Sněžníku v zásahovém oděvu, helmě, s dýchacím přístrojem a v rukou nesli hadice. Ženy měly drobné ulehčení v tom, že hadici nesly pouze jednu. Ke zdolání na ně čekalo 192 schodů a prali se s nimi opravdu statečně.

Závodníkům představil trať Pavel Mošner, velitel JSDH Jílové. Slova se ujala i Ing. Kateřina Sýkorová, místostarostka města Jílové a také Jiří Henc, starosta Krajského sdružení hasičů Ústeckého kraje, který jim popřál mnoho úspěchu.

Pavel Novák z HZS ÚK ÚO Děčín pokořil svůj loňský rekord a zároveň i rekord závodu, který nastavil novým časem 1:44,55. Hasič dohlížející na ochozu rozhledny jeho výkon komentoval slovy: „To jsem ještě neviděl. On to bral nahoru po třech a dolů snad po čtyřech schodech.“

Závod začal lehce po 10. hodině a vyhlášení výsledků se konalo kolem 16. hodiny. A jak to všechno dopadlo? Na kompletní výsledky a  umístění v lize se podívejte na www.pozarnisporty.cz. Spolu se podívejme na tři nej z každé kategorie.

Muži do 35 let

1. Novák Pavel HZS ÚK ÚO Děčín 01:44.55
2. Lupínek Michal JSDH Prackovice nad Labem 02:15.55
3. Pazdera Jakub SDH Lenešice 02:22.53

Muži nad 35 let

1. Klvač František SDH Čížkovice 02:26.34
2. Drobný Alexandr SDH Klapý 02:42.09
3. Mooz Lukáš HZSP Spolchemie 02:43.24

Ženy

1. Drábková Hana SDH Štrbice 03:25.46
2. Hrudková Marie Vratislavice nad Nisou 03:29.75
3. Vanclová Barbora SDH Studenec 03:33.02

Závodníci si výběh na Děčínský Sněžník opravdu užívali a mnohdy si sáhli na dno svých sil. Někteří pojali tuto trať za letecký den, kdy při seběhu posledních schodů přepálili tempo a vrhli se po hlavě do časomíry. Naštěstí se celý závod obešel bez újmy na zdraví.

David Machata z JSDH Čížkovice jezdí na zvody TFA již 4. rokem a na závodu O srdce kamenné dámy má za své doposud nejlepší umístění 7. místo, což je s ohledem na náročnost opravdu skvělý výsledek. TFA ho baví, nejvíce adrenalin, jediné, s čím lehce zápasí je nervozita. Jako formu přípravy má jízdu na kole, ale v době kovidu nebylo mnoho možností, ale dá se to. Tento závod TFA doporučuje i ostatním a vzkazuje: „Dorazte, užijete si adrenalin a bomba atmosféru!“.

Fotogalerie VI. ročníku soutěže O srdce kamenné dámy

Partneři akce: Mgr. Jan Zvolánek – Lékárna Jílové, Fyziotoncar s.r.o.  – Jílové, Radek Vopat, VP climbing servis s.r.o. – Tisá, Autoservis Miroslav Chadima – Děčín, Chaloupka Sněžník s.r.o. – Jaroslav Cepoušek, STIMAX International, s.r.o. Hasičské obchodní centrum – Ústí nad Labem.

3. závod série – VII. ročník závodu ocelový hasič se uskuteční 26.9.2021 v Libočanech (okr. Louny), tak se nezapomeňte REGISTROVAT

Zdroj: Hasičovo

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář