Jihočeský Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

KRIMI: Se samurajským mečem hrozili muž a žena z Jindřichohradecka usekáním rukou

JINDŘICHŮV HRADEC – Se samurajským mečem hrozili muž a žena usekáním rukou. 

Jindřichohradečtí kriminalisté nyní trestně stíhají muže a ženu pro trestné činy nebezpečné vyhrožování a porušování domovní svobody. Dne 2. listopadu 2021 v podvečerních hodinách, v obci na Dačicku, po předchozí vzájemné domluvě, oba nejprve přelezli oplocení domu, kde podezřelý muž rukojetí přineseného samurajského meče tzv. katany, měl rozbít skleněnou výplň okna v přízemí domu a vlézt do obývacího pokoj. Zde následně společně s podezřelou ženou  měli  v úmyslu vyvolat konfrontaci s bývalým přítelem  a zároveň s druhým uživatelem bytu.   Oba poškození chtěli utéci do vedlejší místnosti ve snaze se před oběma ukrýt. Podezřelý měl  krátce předtím  křičet již rozbitým oknem na bývalého přítele ženy, že si pro něj jde…

Před podezřelými však oba poškození neutekli, neboť podezřelý muž stihl strčit mezi dveře a práh svou nohu, následně se o dveře měl přetlačovat,  ve snaze dveře otevřít a dostat se k oběma poškozeným. Po celou dobu tohoto jednání měl podezřelý muž držet v ruce samurajský meč, který posléze měla držet i podezřelá žena, když měli  křičet, aby poškozený dveře otevřel. Podezřelý muž měl stále v ruce držet samurajský meč a na poškozeného měl křičet, že mu useká ruce. V důsledku tohoto jednání poškozený – bývalý přítel ženy, ze strachu o svůj život a zdraví měl utéci do jiné místnosti, kde se zamkl. Teprve poté podezřelá žena a následně i podezřelý muž  byt druhého poškozeného opustili.

Téhož dne se na místo dostavili dačičtí policisté, kteří případ  precizně zadokumentovali. Následující den 3. listopadu věc postoupili jindřichohradeckým kriminalistům k dalším úkonům.  Policejní komisař dne 3. ledna 2022 vyhotovil  usnesení o zahájení trestního stíhání, které si podezřelá žena převzala dne 5. ledna a podezřelý muž dne 11. ledna. Oba obvinění jsou  kriminalisty trestně stíháni na svobodě.

Autor: por. Mgr. Bc. Hana Bílková Millerová
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz