Auto-Moto Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Záchranáři v Ostravě zasahovali u sedmapadesátileté řidičky se zástavou krevního oběhu po vážné nehodě

OSTRAVSKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala v úterý odpoledne u dopravní nehody osobního vozidla v ostravské části Třebovice. V půl čtvrté převzali krajští operátoři tísňové volání ke střetu automobilu se sloupem.

Na pomoc vyslali tým rendez-vous s lékařkou a posádku rychlé zdravotnické pomoci.

Sedmapadesátiletou ženu z havarovaného vozidla vyprostili svědkové nehody. V okamžiku příjezdu posádek jí byla poskytována nepřímá srdeční masáž, ve které pokračovali i záchranáři, protože nejevila známky života. V rámci rozšířené resuscitace zajistila zasahující lékařka její dýchací cesty a umělou plicní ventilaci. Pacientku bylo nutno opakovaně defibrilovat. Za podpory léků, které posádky podávaly vstupem do kostní dřeně, se podařilo obnovit krevní oběh. Následně byla žena v kritickém stavu přepravena na urgentní příjem FN Ostrava.

U pacientky záchranáři neobjevili žádná zjevná poranění a okolnosti události svědčily pro možnost náhlých interních obtíží s poruchou vědomí a následnou nehodou.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “Záchranáři v Ostravě zasahovali u sedmapadesátileté řidičky se zástavou krevního oběhu po vážné nehodě

  1. Pingback: more info here
  2. Pingback: jarisakti

Comments are closed.