Krimi Policie Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů Zvířata

KRIMI: Žena na Příbramsku pokládala nebezpečné návnady na Milínsku! Chtěla tímto způsobem upozornit na psí exkrementy

PŘÍBRAM – Ze sociálních sítí se policisté dozvěděli o nebezpečných návnadách na Milínsku. Vše začali prošetřovat a ve zkráceném trestním řízení již sdělili podezření konkrétní osobě. 

Kriminalistům z Příbrami se ve velmi krátké době podařilo vyřešit případ nebezpečných návnad, které se objevily na veřejném prostranství v Milíně.

Případ nikdo policistům neoznámil, ale začali se celou záležitostí zabývat tzv. „z moci úřední“ poté, co začátkem března zaznamenali příspěvek na sociálních sítích. Ten upozorňoval ostatní majitele psů na obezřetnost v souvislosti s nebezpečnou návnadou v podobě uzeniny se zapíchanými špendlíky, na kterou pisatel sám se svou desetiletou fenkou labradora narazil a naštěstí včas zabránil, aby ji fenka pozřela.

Zcela oprávněně vyvolal tento příspěvek na sociálních sítích mezi pejskaři nejen rozhořčení, ale také strach z možného ohrožení jejich psů. Policisté tak v dané věci začali okamžitě jednat. Zahájili  úkony trestního řízení pro možné podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat a započali  provádět potřebná šetření nejen mezi obyvateli Milína, ale prověřovali i dané místo, kde majitel psa návnadu našel. Jednalo se o veřejné prostranství mezi tamními bytovými domy, přičemž ještě týž den a o dva dny později byly v těchto místech nalezeny další dvě nebezpečné návnady.

Policisté ihned od počátku šetření případu, kdy se o něm dozvěděli ze sociálních sítí, přijali spoustu potřebných opatření k objasnění skutku. A to se jim do čtyř dnů podařilo. Díky nastaveným opatřením, ale současně i spoluprací s místními občany, se jim podařilo zjistit, že nebezpečné návnady zde umisťovala 67letá žena, které ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření z trestného činu týrání zvířat podle § 302 odst. 1, 2 písm. e) trestního zákoníku.

Obviněná žena prý nepatří mezi ty, kteří by neměli rádi zvířata, jen prý chtěla tímto způsobem upozornit na psí exkrementy, které majitelé psů zapomínají stále častěji uklízet.

Autor: mjr. Mgr. Vlasta Suchánková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “KRIMI: Žena na Příbramsku pokládala nebezpečné návnady na Milínsku! Chtěla tímto způsobem upozornit na psí exkrementy

Comments are closed.