HZS Krimi Moravskoslezský Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

OBRAZEM: Čtyři jednotky hasičů zasahovaly při požáru dřevostaveb nedaleko Národopisného areálu Matice Slezské v Dolní Lomné


DOLNÍ LOMNÁ – Požár dřevostaveb sloužících k prodeji občerstvení a jako půjčovna koloběžek v Dolní Lomné na Frýdecko-Místecku, zaměstnal čtyři jednotky hasičů, v noci na čtvrtek krátce po čtvrté hodině ranní. 

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o požáru, ve čtvrtek 21.9.2023, dvě minuty po čtvrté hodině ranní. Na místo události vyjela profesionální jednotka hasičů ze stanice v Třinci a tři dobrovolné jednotky z obcí Jablunkov, Dolní Lomná a Mosty u Jablunkova.

FOTOGALERIE…

Při příjezdu na místo události viděly jednotky plameny šlehající ze dvou střech objektů. Hasiči začali ihned, v dýchací technice, za pomocí pěti vodních proudů s likvidací ohně, přičemž bylo nutné se za pomocí motorové pily prořezat i do půdních prostor objektů, odkud byl rovněž veden boj s plameny.

Požár hasiči lokalizovali během necelé hodiny, díky rychlému zásahu se podařilo uchránit i třetí dřevěný objekt stojící v těsné blízkosti, ten bylo nutné během celého zásahu ochlazovat.

Příčina vzniku požáru, během kterého došlo k lehkému zranění dobrovolného hasiče z Jablunkova, které si ale nevyžádalo ošetření, je v šetření. Předběžná škoda způsobná požárem byla vyčíslena na 500 tis. korun.

Autor: Kamila  Langerová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz