Krimi Složky IZS Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME VIDEEM: Do pátrání po dvojici pohřešovaných potápěčů na Barboře se zapojili i specialisté z Brna

OLDŘICHOV U DUCHCOVA – Stále bezvýsledné je pátrání po dvojici sportovních potápěčů, která se dnes kolem desáté hodiny nevynořila z jezera Barbora na Teplicku. Místo prohledávali hasiči ze člunů i policejní potápěči. Zatím marně! Pod vodou jsou již několik hodin a nalézat by se měli v hloubce až 70 metrů.

Na místo proto míří také speciální policejní hloubkový sonar z Brna. Pod hladinu Barbory se dnes dopoledne měli ponořit čtyři potápěči, dva z nich se ale bohužel dosud z nezjištěných příčin již nevynořili.

VIDEOREPORTÁŽ Z PÁTRÁNÍ PO POHŘEŠOVANÝCH POTÁPĚČÍCH…

Videoreportáž připravil: Honza Vraný/JV PRESS

Podle předběžných informací redakce JV PRESS jde o dva pohřešované patrně utonulé sportovní potápěče – podnikové hasiče z Chomutovska. Do dalšího pátrání po pohřešovaných jsou proto zapojeni hloubkoví potápěči z Brna neboť se oba potápěči údajně ponořili do větší hloubky ve vyznačeném prostoru pro ponor mezi bójkami. Hloubka  v těchto místech zatopeného lomu Barbory totiž dosahuje  místy až 70 metrů.

„Stalo se to v těch místech, jak jsou bójky. Kolem desáté se  z vody vynořil potápěč a křičel na břeh, aby zavolali záchranku, že pod vodou zůstali jeho dva kamarádi a že je nemůže najít. Pak už se sem začali sjíždět hasiči, policisté i záchranná služba,“ řekl k tragédii redakci JV PRESS stánkař Rostislav Krejčí, který poblíž provozuje Psí pláž se stánkem s občerstvením.

Pátrání po obou mužích má pokračovat kolem 16.00 hodiny, kdy na místo dorazil speciální brněnský tým pro hloubkové potápění. Zjišťujeme podrobnosti a budeme tragický případ i nadále aktualizovat!

Autor: Honza Vraný

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUALIZUJEME VIDEEM: Do pátrání po dvojici pohřešovaných potápěčů na Barboře se zapojili i specialisté z Brna

Napsat komentář