Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Ve třetím kole míří Most pod dohledem televizních kamer za Blanenskem

MOST – Most, který zatím v letošním ročníku Superligy malého fotbalu tápe, má před sebou ve třetím kole soutěže další „bonbónek“. Po dvou vysokých porážkách na hřišti Pardubic (1:7) a doma s Brnem (dokonce 0:7) vyráží Most toto pondělí na hřiště dalšího mimořádně silného superligového týmu a to Č. H. Blanensko.

S ohledem na sílu soupeře rozhodně nejde o protivníka, na kterém by bylo snadné nastartovat nakonec přeci jen úspěšnou sezónu. Přesto mosteckým nezbývá nic jiného, než se o to pokusit. Tíha zápasu pak bude o to větší, že mosteckému výkonu budou přihlížet nejen diváci přímo na hřišti, ale také široká malofotbalová veřejnost u obrazovek ČT Sport.

Při vší úctě k celému výběru Blanenska má jejich ofenziva především dvě jména a to Ondřej Paděra a Jan Koudelka. Tato dvojice, která s přehledem opanovala kanadské bodování minulého ročníku soutěže a která dlouhodobě září v české malofotbalové reprezentaci, bude zcela jistě představovat pro mosteckou obranu největší výzvu.

Blanensku s těmito dvěma velikány malého fotbalu se Most postaví ve složení – Aschenbrenner Miloslav – brankář, Boček Martin „C“, Fišer Antonín, Kasal Daniel, Kiliján Jakub, Kocúr Dominik, Levý Stanislav, Matyáš David, Onuščák Dominik, Popelka Vít „A“ a Svoboda Lukáš.

Jde tak o mix jak zkušených superligových hráčů včetně čerstvého mistra Evropy Víta Popelky tak i několika úplných nováčků v této soutěži. S ohledem na fakt, že Most nastoupí ke svému utkání na hřišti Blanenska v 17:15, musí počítat nominovaní hráči minimálně s půl dnem dovolené. Právě tato skutečnost společně s určitou snahou o okysličení zatím ne úplně úspěšného kádru vysílá do zápasu výše uvedenou sestavu.

A jak celé nadcházející televizní utkání a svou nominaci komentuje mostecký trenér Vojtěch Benda?

„V ročníku za sebou zatím máme dvě vysoké porážky a vyrážíme na hřiště týmu vyhlášeného svou ofenzivou. To jistě není nijak záviděníhodná situace. Na druhou stranu naši hráči určitě malý fotbal nezapomněli a právě televizní utkání by mohlo být vhodným způsobem, jak to ukázat všem“ zahájil své vyjádření Benda.

„V sestavě máme i nějaká nová jména, ale opět nejde o nikoho neznámého. Za všechny mluví jejich čísla a dlouhodobé výkony v naší domácí soutěži. Důležité je, že všichni nominovaní chtějí jet a chtějí za Most bojovat. To je to, co teď potřebujeme nejvíce“ pokračuje Benda.

„Pokud jde o soupeře, tak to samozřejmě nechci zužovat pouze na Paděru s Koudelkou. Na druhou stranu nelze nevidět, že kdo historicky dokázal uhlídat tyto dva hráče, ten měl mnohem větší šance. Pevně věřím, že to dokážeme i my a na Moravě vyválčíme své první letošní body“ uzavřel Benda.

O tom, jestli se to mosteckým podaří, se budou moci televizní diváci přesvědčit na vlastní oči v pondělí od 17:10, kdy začíná přímý televizní přenos na ČT Sport.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář