Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Krajská zdravotní obnovuje provoz porodnice a neonatologické kliniky v ústecké nemocnici

ÚSTÍ NAD LABEM – Krajská zdravotní, a. s., obnovuje v ústecké Masarykově nemocnici provoz na porodním sále, stanici šestinedělí (nadstandard), neonatologické klinice (stanici fyziologických novorozenců, jednotce intenzivní péče, intermediární péče). Zahájení standardního režimu je naplánováno již na 15. černa 2019 od 6:00 hodin. Provoz na stanicích šestinedělí (standard) a rizikové těhotenství se přepokládá ve 14:00 hodin.

Důvodem přerušení provozu od 7. května 2019 byly stavební práce na stanici větších dětí v pavilonu „D2“ se zvýšenou hlukovou zátěží a prašností. Vedení společnosti Krajská zdravotní, a. s., této situace využilo k pravidelnému malování v rámci revitalizace prostor pavilonu „D2“. Výhodou pro budoucí maminky s termínem porodu v nadcházejících týdnech je skutečnost, že již porodnice bude v plném provozu – tedy bez omezení.

Po celou dobu uzavírky porodnické části byl pro urgentní stavy k dispozici operační sál a jeden porodní box.

Stavební práce na stanici větších dětí Dětské kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., začaly již na konci měsíce dubna a podle smlouvy o dílo se jejich konec předpokládá 19. srpna 2019. Po ukončení revitalizace stanice větších dětí nově nabídne komfortnější uspořádání prostor odpovídajících potřebám moderní medicíny, devět pokojů pro nemocné děti, pokoj pro maminky doprovázející svého potomka při hospitalizaci. Řemeslníci například pokládají nové podlahové krytiny, obnovují rozvody energií včetně medicínských plynů a provádí další nezbytné úpravy a opravy. Cena zakázky je necelých 14 milionů Kč bez DPH. Pacienti spadající na stanici větších dětí jsou během revitalizace pavilonu „D2“ hospitalizováni v prostorách oční kliniky v pavilonu „G“ ústecké Masarykovy nemocnice.

Zdroj: Krajská zdravotní
Ilustrační snímek. Foto: KZ, a. s./Petr Sochůrek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář