Auto-Moto Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Týmy záchranářů v Ostravě ošetřovaly sraženého chodce v kritickém stavu

OSTRAVA – Zdravotnická záchranná služba zasahovala u vážné dopravní nehody v Ostravě. Po půl dvanácté přijali operátoři tísňové volání s informací o střetu vozidla s chodcem na ulici Rudná. Pomoci vyjela lékařská rendez-vous a zdravotnický tým. První záchranáři byli na místě nehody během šesti minut od převzetí výzvy k zásahu.

Muž, jehož totožnost posádky záchranářů neznaly, byl v okamžiku příjezdu v bezvědomí. Zasahující lékařka prvotním vyšetřením zjistila, že utrpěl poranění hlavy a mozku, hrudníku, břicha, i horní a dolní končetiny. Pacient se nalézal v přímém ohrožení života.

Pomocí vyprošťovacího rámu byl přesunut do sanitního vozidla a uložen do podtlakové matrace. Lékařka záchranné služby postiženému zajistila vstup do kostní dřeně, kterým posádky začaly podávat potřebné léky. Záchranáři provedli akutní ošetření hrudníku, intubaci dýchacích cest a převedení na přístrojem řízené dýchání.

Poté byl muž za stálé monitorace základních životních funkcí přepraven do FN Ostrava, kde jej záchranáři v kritickém stavu předali na tamním urgentním příjmu.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Týmy záchranářů v Ostravě ošetřovaly sraženého chodce v kritickém stavu

Comments are closed.